Conducerea Sanitas a avut astăzi, 23 februarie 2017, la Palatul Victoria, o întâlnire cu Ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog și cu Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, domnul Gabriel Petrea, pentru a analiza solicitările Federației privind Regulamentul de sporuri acordate personalului din sănătate.

Demersul organizației noastre urmărește nu numai adaptarea acestui regulament la realitățile prezente ale sistemului de sănătate publică, dar și stabilirea unor reguli clare și corect aplicabile. După discuţiile de astăzi, considerăm că există premise ca aceste obiective ale organizaţiei noastre să fie atinse, astfel încât nicio categorie de personal din domeniu să nu piardă din drepturile salariale câștigate până în prezent.

În cadrul dialogului cu reprezentanții celor două instituții publice, conducerea Federației Sanitas a solicitat şi corectarea disfuncționalităților Legii nr. 250/2016, atât pentru sănătate, cât și pentru asistență socială, prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență, într-un timp cât mai scurt posibil.

„Chiar dacă discuțiile vehiculate în ultimul timp, cu privire la proiectul Regulamentului de sporuri pentru condiții de muncă, aflat în dezbatere publică, au produs unele temeri în rândul celor care lucrează în sănătate, suntem încrezători că anul 2017 va aduce nu doar păstrarea sporurilor câștigate, ci și reașezarea veniturilor pentru toate categoriile de angajați din sistem, inclusiv cele care nu au fost cuprinse în ultimele reglementări legislative în vigoare, precum Legea 250/2016. În acest sens, Ministrul Sănătății, domnul Florian Bodog, ne-a asigurat  că instituția pe care o conduce are toată deschiderea necesară pentru a găsi cele mai bune modalități legale de a corecta discrepanțele și neregulile din sănătate”, a afirmat domnul Iulian Pope, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas, la ieșirea de la discuțiile cu reprezentanții guvernului.

În același cadru, părțile au convenit începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector de activitate, urmând ca săptămâna viitoare să fie organizată prima întâlnire pentru demararea procedurilor legale în acest sens.

Biroul de presă al Federației Sanitas din România