Reprezentantii Federatiei SANITAS din Romania au participat astazi, 7 martie 2017, la Ministerul Muncii si Justitiei Sociale la o noua runda de negocieri pe Legea salarizarii unitare pentru bugetari.
Principalul castig al acestui act legislativ este garantia unor importante cresteri salariale in sanatate si asistenta sociala, pentru toti lucratorii, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Un alt important castig este reasezarea grilelor si armonizarea lor cu noile conditii de munca, cu noile realitati din sistemele pe care le reprezentam. Mai mult decat atat, ca noutate absoluta, functiile comune din sanatate si asistenta sociala vor fi pe aceeasi grila.

Noua lege de salarizare va aduce in plus fata de salarii mai mari, mai multa transparenta in stabilirea veniturilor si o mai buna stratificare a functiilor, atat in interiorul sistemului sanitar si al celui de asistenţă socială, cat si in ansamblul sistemului bugetar.

Astfel, sanatatea si asistenta sociala isi vor recapata, in sfarsit, demnitatea si rolul determinant intr-un stat cu principii sanatoase.

Vom fi prezenti la fiecare noua intalnire si vom avea grija ca nicio categorie de lucratori sa nu mai fie omisa sau nedreptatita la stabilirea noilor principii, a noilor grile si a noilor salarii.

Vom face presiuni astfel incat toate solicitarile si propunerile colegilor nostri din sistem sa fie bine integrate in noua lege.