Federația SANITAS solicită Ministerului Sănătății amânarea termenului de elaborare a Regulamentului de sporuri pentru familia ocupațională ”Sănătate și Asistență Socială” până la modificarea Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

În cadrul întâlnirii de astăzi, 4 septembrie 2017, cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Federația SANITAS a solicitat, încă odată, Guvernului României să-și asume și să corecteze, în regim de urgență, omisiunile și erorile Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Ca o consecință esențială a problemelor rămase nerezolvate în corpul Legii salarizării, în momentul acesta nu pot fi acordate personalului din Sănătate și Asistență socială unele categorii de sporuri pentru condiții de muncă.

În aceste condiții, Federația SANITAS din România cere Ministerului Sănătății amânarea termenului de finalizare a Regulamentului de sporuri pentru familiile ocupaționale menționate. Considerăm că, într-o ordine firească a demersului legislativ, mai întâi trebuie modificată Legea salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice și abia apoi se poate negocia, în condiții de normalitate, Regulamentul de sporuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *