A sosit MOMENTUL SCADENȚEI!

0
23495

S-a încheiat luna martie, cea în care, după declarațiile guvernanților, salariile angajaților din sănătate și asistență socială au crescut fabulos! De câteva zile, colegii noștri primesc fluturașii de salariu și în curând vom vedea clar cine a avut dreptate: cei care spuneau că statul a alocat atât de mulți bani pentru salariile din sistem, încât nimeni nu are dreptul să se plângă? Cei care spuneau că nici un salariu din sănătate nu va scădea? Sau SANITAS, care de mai bine de un an susține că statul a dat cu o mână și a luat cu două?

Încă de la negocierile pe Legea salarizării, SANITAS nu a încetat să ceară:

  1. Un tratament corect și echitabil pentru TOȚI angajații din sănătate și asistență socială
  2. Renunțarea la plafonul de 30% pentru sporuri, care nu permite realizarea unui Regulament de sporuri cu adevărat aplicabil!

Nimeni nu este ”prooroc în țara lui”. Dar din experiența a peste 25 de ani de negocieri cu guvernanții acestei țări, știm ce va urma. În momentul în care realitatea nu va mai putea fi acoperită cu declarații, politicienii vor căuta un vinovat. Și cel mai la probabil, acesta va fi SANITAS, căci dacă vrei să scapi de cel care îți pune cele mai multe piedici, să decredibilizezi cea mai puternică federație sindicală, îl faci ”inamicul public numărul 1”!

Haideți să vedem realitatea, așa cum este ea:

  • Generatorul de inechități în sănătate și asistență socială este Legea salarizării, iar VINOVAȚI SUNT CEI CARE AU CONSTRUIT-O, cu toate limitările și omisiunile ei!
  • Deși Regulamentul de sporuri, în forma aprobată de guvern, este satisfăcător pentru angajați, el nu poate fi aplicat corect din cauza constrângerilor legii salarizării!

Prin aplicarea discriminatorie a legii, politicienii aproape au reușit să dezbine categoriile profesionale din sănătate și asistență socială! Și din nefericire, sunt și colegi care s-au lăsat păcăliți de propaganda politică și împrăștie aceleași idei contra SANITAS, adică a celor care au încercat, înclusiv prin acțiuni de protest, să corecteze inechitățile legii salarizării! Mai mult, aceleași mesaje propagandistice ridică împotriva profesioniștilor din sănătate și pacienții, și opinia publică!

În ultimele zile, liderii SANITAS au încercat, împreună cu managerii spitalelor, să aplice noile prevederi ale legii salarizării, practic să împartă sărăcia. Iar acolo unde nu s-a putut sau nu s-a vrut, nu SANITAS este de vină!

Negocierile SANITAS și presiunile voastre, ale membrilor de sindicat din toată țara, au reușit în ultimul an să corijeze doar câteva dintre inechitățile legislației impuse de guvernanți. Nu lăsați ca propaganda politică să vă minimalizeze eforturile și să arunce cu noroi în tot ce înseamnă angajații din sănătate! Să nu uităm că doar împreună suntem puternici!

Biroul Operativ al Federației SANITAS din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *