Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a lansat un apel către populație pentru donarea de sânge în perioada verii

0
2437

Astfel, în contextul sesizărilor din ultimele zile privind deficitul de sânge și produse de sânge, ministrul Sănătăţii a verificat, în 24 iulie, activitatea Centrului de Transfuzii București și a făcut un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară.

Este cunoscut faptul că, în lunile de vară, pe perioada concediilor și a muncilor agricole, sistemul se confruntă frecvent cu scăderi ale colectei, la centrele de transfuzii prezentându-se cu 20-25% mai puțini donatori faţă de media obişnuită.

Apoi, există o cerere mai mare din cauza numeroaselor accidente rutiere sau a operaţiilor planificate, toate acestea ducând la un dezechilibru între cerere și cantităţile disponibile.
“Cererea zilnică a unităților sanitare din București este de 1000-1500 componentei/zi, iar centrul de donare poate asigura în această perioadă maxim 300 -500 componente/zi. De exemplu ieri au fost numai 120 de persoane care au intrat în centru cu intenția de a dona, în condițiile în care ar trebui să existe cel puțin 300 de donatori zilnic pentru a face față cererii unităților sanitare. Fac apel la populație să vină la centrele de donare și să doneze benevol, o pungă de sânge poate face diferența în lupta medicilor pentru viață. Vom reorganiza rețeaua de transfuzii si întreg domeniul”, a declarat Sorina Pintea.

Ministerul Sănătăţii vrea să îmbunătăţească modul de donare a sângelui în rândul populaţiei, astfel încât să încurajeze din ce în ce mai mult donarea voluntară de sânge.

Sursa: ziarmedical.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *