Sesiune de lucru SANITAS, 26 – 29 august 2018

0
2070

O parte din Membrii Consiliului Național al Federației Sanitas și lideri de nuclee sindicale din toată țara s-au reunit într-o nouă sesiune de lucru, pentru a definitiva strategia de activitate sindicală pentru această toamnă.

Participanții au adus în atenție o multitudine de probleme semnalate de organizațiile din întreaga țară: neclarități și incorectitudini în aplicarea noii Legi a salarizării și a Regulamentului de sporuri; lipsa de personal calificat din Sănătate și Asistență socială; materiale medicale și aparatură insuficiente; incoerențe legislative etc.

Alături de reprezentanții SANITAS, participă la sesiunea de lucru și colegi din organizații sindicale din Franța și Republica Moldova. Am reușit astfel să vedem că există o mulțime de situații similare, cu care sindicatele din cele trei țări s-au confruntat în timp sau se confruntă în prezent. Se dovedește încă odată că schimbul de idei, împărtășirea unor experiențe sindicale pot să conducă la soluții noi și la identificarea unor interese de organizație comune.

Direcțiile de acțiune conturate la cele doua sesiuni de lucru din aceasta vara vor fi transpuse intr-un plan ce va fi adoptat de Consiliul Național la următoarea ședinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *