Federatia Sanitas din Romania

Demersuri SANITAS pentru creșteri salariale de la 1 martie 2024 în Asistență socială

Astăzi, 08.02.2024, a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Biroului Operativ al Federației Sanitas cu doamna ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Obiectivul acestei întâlniri îl constituie crearea mecanismului direct de consultare în vederea punerii în practică a angajamentului Guvernului României de creștere a salariilor de bază cu 20% pe parcursul anului 2024 pentru personalul din sectorul de Asistență Socială.

La discuție au participat directorul Departamentului Salarizare din cadrul Ministerului Muncii – dna. Elena Ispas și directorul Departamentul Juridic – dl. Eduard Corjescu. Doamna Ministru a dispus calcularea impactului în cel mai scurt timp posibil astfel încât actul normativ care urmează să reglementeze aceste creșteri începând cu 1 martie 2024 să poată fi elaborat până la sfârșitul acestei luni.

Reprezentanții Federației Sanitas au reclamat faptul că se tergiversează de prea multă vreme demararea negocierilor propriu-zise ale Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistență Socială, în ciuda faptului că se convenise de mai bine de 8 luni asupra acestui lucru. Am avertizat că în lipsa acestuia ,Federația SANITAS va iniția declanșarea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Luând legătura cu Direcția de Dialog Social, s-a dispus invitarea de urgență a părților îndreptățite să negocieze CCM la nivel de sector, doamna ministru exprimându-și dorința de a finaliza acest demers.

Rămânem în contact și vă vom ține la curent cu evoluția lucrurilor.