Demersuri SANITAS pentru creșteri salariale de la 1 martie 2024 în Asistență socială

0
701

Astăzi, 08.02.2024, a avut loc întâlnirea de lucru a membrilor Biroului Operativ al Federației Sanitas cu doamna ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Obiectivul acestei întâlniri îl constituie crearea mecanismului direct de consultare în vederea punerii în practică a angajamentului Guvernului României de creștere a salariilor de bază cu 20% pe parcursul anului 2024 pentru personalul din sectorul de Asistență Socială.

La discuție au participat directorul Departamentului Salarizare din cadrul Ministerului Muncii – dna. Elena Ispas și directorul Departamentul Juridic – dl. Eduard Corjescu. Doamna Ministru a dispus calcularea impactului în cel mai scurt timp posibil astfel încât actul normativ care urmează să reglementeze aceste creșteri începând cu 1 martie 2024 să poată fi elaborat până la sfârșitul acestei luni.

Reprezentanții Federației Sanitas au reclamat faptul că se tergiversează de prea multă vreme demararea negocierilor propriu-zise ale Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă Asistență Socială, în ciuda faptului că se convenise de mai bine de 8 luni asupra acestui lucru. Am avertizat că în lipsa acestuia ,Federația SANITAS va iniția declanșarea conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Luând legătura cu Direcția de Dialog Social, s-a dispus invitarea de urgență a părților îndreptățite să negocieze CCM la nivel de sector, doamna ministru exprimându-și dorința de a finaliza acest demers.

Rămânem în contact și vă vom ține la curent cu evoluția lucrurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *