Reprezentanții Federației SANITAS, prezenți luni, 12 iunie 2017, la ședința comună a Comisiei pentru muncă și protecție socială și Comisiei pentru buget din Camera Deputaților, au obținut modificarea proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare.

Astfel, a fost admis amendamentul conform căruia, ”pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în secţii/compartimente de oncologie medicală, oncologie pediatrică, radioterapie, hematologie oncologică și în secţii/ compartimente pentru arşi, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula PRIN RAPORTARE LA SALARIUL DE BAZĂ AFLAT ÎN PLATĂ. (art. IV)”.
Se repară astfel o nedreptate făcută colegilor noștri din specialitățile menționate mai sus, care aveau sporurile și alte drepturi salariale specifice calculate prin raportare la salariul din anul 2009.
Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților, marti, 13 iunie, cu 246 voturi pentru, 28 împotrivă și o abținere,

Camera Deputaților este cameră decizională pentru această lege.

Descarcă aici Raportul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților