Reprezentanții SANITAS au participat la prima întâlnire oficială cu noul ministru al Sănătății, doamna Sorina Pintea

2
4023

Reprezentanții Federației SANITAS au participat luni, 12 februarie 2018, la prima întâlnire formală a noului ministru al sănătății, doamna Sorina Pintea, cu organizațiile sindicale din sănătate și asistență socială.

Toți cei prezenți și-au exprimat bunele intenții de colaborare și dialog pentru identificarea și rezolvarea urgențelor din cele două domenii. S-au punctat principiile general valabile care vor sta la baza conlucrării dintre partenerii sociali – informare reciprocă corectă și completă, discutarea problemelor din sistem înainte ca acestea să degenereze, negocierea unor soluții care să convină tuturor părților.

Pe parcursul discuției, reprezentanții SANITAS au punctat principalele probleme care trebuie să-și găsească o rezolvare corectă și echitabilă: incoerențele și disfuncțiile legii salarizării, regulamentul de sporuri, situația personalului TESA din sănătate.
Ministrul Sănătății i-a asigurat pe reprezentanții organizațiilor sindicale că va manifesta toată deschiderea posibilă pentru soluționarea celor semnalate. Primul pas va fi făcut marți, 13 februarie, prin demararea negocierilor privind regulamentul de sporuri.

Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS

2 COMENTARII

 1. De ce stergeti mesajele prin care membrii de sindicat va adreseaza intrebari legitime???? E penibil!!! Jos cenzura!!! Incasati cotizatii degeaba!!!
  Asadar, repet: care sunt propunerile SANITAS legate de echilibrarea grilei de salarizare (biolog, biochimist, farmacist, TESA)??? Cunoasteti continutul amendamentelor propuse de minister la Camera Deputatilor pentru echilibrarea grilei??? De ce nu le faceti publice??? Ce interese aveti??? Va rog sa raspundeti, sa nu mai stergeti mesajele. Am print-screen-uri cu ele si le voi face publice in sistem pentru a arata cum tratati membrii de sindicat!!!

  • Buna ziua domnule Razvan,

   Apreciem faptul că ne-ați adresat aceste nemulțumiri ale dv. Noi nu ștergem niciun mesaj, însă nu toate mesajele le facem publice imediat. Le primim pe toate, le centralizăm, iar în măsura timpului disponibil răspundem punctual la ele. Acum a sosit timpul mesajului dv.

   Federația SANITAS a acordat și acordă o atenție sporită în momentul de față pentru acele categorii de personal pe care dv. le enumerați. Credeți-ne că facem tot ce depinde de noi ca biologul, biochimistul, farmacistul și celelalte categorii de personal, inclusiv TESA să nu aibe de suferit și să nu se simtă diferențiați. Pe site-ul nostru găsiți amendamentele și ceea ce am cerut noi pentru categoriile de personal la care dv. faceți referire. Nu ne vom opri aici. Vă asigurăm că pentru noi cei de la SANITAS toate categoriile de personal sunt importante. Noi discutăm de echipă (de la portar, până la manager), nu de categorii separate. Din păcate politicul nu înțelege asta, iar noi nu suntem factorul decident.

   În spersanța că răspunsul nostru vă mulțumește, vă așteptăm și cu alte sugestii, reclamații, comentarii. Puteți veni și cu porpuneri concrete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *