EPSU: Să spunem ”NU” transformării sănătății într-o marfă!

0
2341

De 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, Federația Europeană a Sindicatelor din Servicii Publice (EPSU), organizație europeană la care Federația SANITAS este membră, lansează campania ”Anul acesta să spunem NU transformării sănătății într-o marfă!”

Ca și în anii precedenți, organizațiile sindicale din Europa marchează ziua de 7 aprilie prin evenimente și campanii care readuc în atenția publică un adevăr: serviciile de sănătate și asistență socială trebuie să fie accesibile și de înaltă calitate pentru toți. Ele nu trebuie transformate într-o marfă de care pot beneficia numai cei care se bucură de un anumit statut economic! Aceste servicii nu ar trebui comercializate, ci statele ar trebui să se asigure, prin politici sociale, că toți oamenii și le pot procura, la nevoie.

SĂNĂTATEA NOASTRĂ NU ESTE DE VÂNZARE!

Conform statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății, cel puţin jumătate din populaţia lumii nu este, în prezent, în măsură să beneficieze de servicii esenţiale de sănătate. Aproape 100 de milioane de oameni sunt împinşi la sărăcie extremă, obligaţi să supravieţuiască cu doar 1,90 dolari sau mai puţin pe zi și trebuie să plătească pentru serviciile de sănătate din propriile lor buzunare. De asemenea, peste 800 de milioane de persoane (aproape 12% din populaţia lumii) cheltuie cel puţin 10% din bugetele gospodăriilor lor pentru cheltuieli de sănătate – pentru ei înşişi, un copil bolnav sau un alt membru al familiei.

Pentru că acestea sunt realități care nu trebuie să se perpetueze, sindicatele europene declară ziua de 7 aprilie ”Ziua europeană de acțiune împotriva transformării sănătății într-o marfă”.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *