Federația Sanitas cere guvernanților garanții privind aplicarea creșterilor salariale conform legii, de la 01 ianuarie 2019, în sănătate și asistență socială

1
4451

Consiliul Național al Federației SANITAS din România ia act, cu îngrijorare, de declarațiile din ultimele zile, aparținând diferitelor formațiuni politice parlamentare și unor reprezentanți ai Guvernului, cu privire la posibila neaplicare a prevederilor Legii salarizării nr. 153/2017 începând cu 1 ianuarie 2019.

Considerăm inacceptabil ca o serie de categorii profesionale din Sănătate și Asistență socială – precum biologi, farmaciști, infirmieri, brancardieri, kinetoterapeuți, personal TESA etc. – să nu beneficieze de creșterile salariale legale, în condițiile în care, pe parcursul anului 2018, aceștia au fost deja supuși unor discriminări față de colegii lor – asistenți medicali și medici.

De mai bine de doi ani, Federația SANITAS din România semnalează încontinuu omisiuni importante ale cadrului legislativ care reglementează salarizarea personalului din cele două domenii și face presiuni pentru corectarea lor. În acest context, Federația SANITAS cere guvernanților să-și asume, printr-o declarație publică completă, fără echivoc, ca va acorda creșterile salariale impuse de Legea salarizării, începând cu 1 ianuarie 2019, garantând astfel aplicarea corectă a cadrului legislativ pe care ei înșiși l-au adoptat.
Consiliul Național al Federației SANITAS va monitoriza, cu mare atenție, evoluția aplicării creșterilor salariale în domeniu, rezervându-și dreptul de a reacționa, prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție în calitate de organizație sindicală națională reprezentativă, dacă Legea salarizării și celelalte acte normative conexe nu vor fi respectate.

Consiliul Național al Federației SANITAS din România

1 COMENTARIU

  1. Apa de ploaie , ca de obicvei. Se face asta de ochii lumii. Va doare undeva de aia prost platiti. Majoitatea dintre voi, dacanu toti sunteti PSD-isti platiti.
    Ia sa verificati voi cand vin la munca medic9ii si cand pleaca. Cat scriu ei in foi? Cate retete si CO – ui scriu.
    Muncesc mai putin ca inainte de majorarea salariior si iau spagi la fel . Puteti sa le dati miliarde si tot la el vor face. Aticole din acelea platite ca nu mai facasa sa le dati la cei de pe |Luna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *