INFORMAREA Comisiei pentru anatomie patologică şi medicină legală

0
2458

Din ciclul intervenţiilor pentru soluţionarea unor probleme punctuale, azi, 14 martie, reprezentanţii Federaţiei SANITAS au însoţit delegaţia Comisiei pentru anatomie patologică şi medicină legală, constituită în cadrul federaţiei noastre, în vederea soluţionării problematicii specifice cu care se confruntă această categorie de salariaţi.

În principal, au fost discutate 3 probleme prioritare care îi afectează pe colegii noştri din această specialitate.

1. Remedierea diminuărilor salariale cauzate de punerea în aplicare a Legii 153/2017, concomitent cu transferul contribuţiilor de asigurări sociale, care a generat pierderea veniturilor la nivelul salariilor de bază începând de la 1 ianuarie 2018.

2. Acordarea echitabilă a sporului pentru condiţii deosebite de muncă, astfel încât actualele decalaje dintre diferite unităţi sanitare să fie diminuate.

3. Încadrarea în grupa a II-a de muncă pentru condiţii deosebite, precum şi acordarea zilelor suplimentare de concediu de odihnă. În unele unităţi sanitare angajaţii au acţionat în instanţă, câştigând repunerea lor în drepturi, în timp ce la alte unităţi sanitare instanţa nu a dat câştig de cauză, ceea ce impune reglementarea unitară a cadrului legal de desfăşurare a acestor activităţi.

Delegaţia Ministerului Sănătăţii a fost condusă de către dl secretar de stat Marius Brădăţean, care a dat asigurări că va susţine modificările legislative ce se impun pentru corectarea pierderilor salariale şi a limitelor de interpretare a regulamentului de sporuri.

În ceea ce priveşte punctul 3, s-a convenit ca împreună să facem demersuri către Ministerul Muncii pentru reglementarea grupelor de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *