COMUNICAT: Întâlnire între reprezentanții Guvernului României și delegația SANITAS, organizată de Cancelaria Premierului României

0
3043

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS au avut astăzi, 12 aprilie 2019, la sediul Guvernului, o întâlnire organizată de Cancelaria Primului-Ministru al României, la care a participat doamna Ministru Sorina Pintea, doamna Preşedinte Adriana Cotel şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Finanţelor Publice.

 Principalul punct pe ordinea de zi a fost găsirea unei soluţii pentru finanţarea creşterilor salariale din Sănătate acordate începând cu ianuarie 2019.

 Cei prezenţi au căzut de comun acord că acestea trebuie să fie acoperite prin transfer de la Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, la o poziţie distinctă. În acest sens, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vor elabora un act normativ.

 În continuare au fost discutate toate revendicările Federaţiei SANITAS.

 S-a convenit reluarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate ”Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare”, cu posibilitatea păstrării tuturor drepturilor deja câştigate. În acest context am reiterat necesitatea modificării HG 250/1992 care reglementează zilele de concediu de odihnă din sistemul bugetar.

 Pentru toate celelalte revendicări s-a constituit un grup de lucru cu reprezentanţi ai ministerelor de resort şi cu implicarea directă a reprezentanţilor Primului-Ministru. Acesta va identifica soluţii concrete pentru rezolvarea revendicărilor SANITAS.

 Prima întalnire a grupului de lucru a fost stabilită pentru perioada 22-24 aprilie 2019.

 Apreciem ca esenţială implicarea directă a Primului-Ministru în reluarea dialogului real dintre ministerele de resort şi partenerii sociali, precum şi interesul manifestat pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.

Președinte,

Leonard Bărăscu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *