La mulți ani eroilor de ieri și de azi ai României!

0
1836

Celor care au făcut posibilă Marea Unire, dar și celor cărora le datorăm existența noastră, ca oameni și ca neam, în fiecare zi !

1 Decembrie este momentul de sărbătoare în care, în fiecare an, onorăm curajul și sacrificiile celor care au făcut posibilă împlinirea visului istoric al românilor de a se uni într-o singură țară. Un deziderat la care a contribuit nu numai armata română participantă la Primul Război Mondial. O Românie Mare poate n-ar fi fost posibilă fără jertfa lui Mihai Viteazul, fără pandurii lui Tudor Vladimirescu, fără entuziasmul pașoptiștilor, fără viziunea lui Alexandru Ioan Cuza și a unioniștilor moldoveni și munteni ori fără independența câștigată cu sângele micii armate române aflată sub comanda regelui Carol I al României.

De aceea, 1 Decembrie rămâne, în inimile românilor, ziua tuturor eroilor scriși în istorie sau rămași necunoscuți, pentru care țara aceasta a meritat și merită, în continuare, orice sacrificiu. Căci ziua națională a unei țări ar trebui să fie, în egală măsură, sărbătoarea unui moment istoric, dar și sărbătoarea eroilor acelei nații.

Iar Eroii României nu se opresc la 1 Decembrie 1918. Îi întâlnim inclusiv în zilele noastre și îi recunoaștem după abnegație, după dăruirea cu care se pun în slujba unei idei generoase, în slujba țării, a profesiei sau, de ce nu, în slujba aproapelui. Anul acesta, mai mult decât oricând, eroii noștri sunt în spitale, în Ambulanțe, în laboratoare medicale și în centre de asistență socială.Ne înclinăm cu respect în fața celor care salvează vieți și rostim o rugăciune pentru colegii noștri care au pierdut lupta cu virusul ucigaș.

Tuturor celor care simt românește, le urăm astăzi, de ziua României: „ La mulți, mulți ani !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *