SANITAS a obținut demararea negocierilor pentru CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCĂ la nivel de sector de negociere colectivă “ASISTENŢĂ SOCIALĂ”!

0
740

Astăzi, 8.06.2023, Ministerul Muncii a dat curs cererii Federaţiei SANITAS şi ne-a solicitat transmiterea echipei de negociere şi semnare a CCM. Așadar, încă o revendicare a SANITAS în favoarea membrilor noștri din Asistența socială își găsește soluția.

Reamintim că demersurile și presiunile SANITAS din ultimele luni, în acest scop, au culminat cu notificarea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, în data de 30 mai 2023, asupra faptului că sunt întrunite premisele declanşării conflictului colectiv de muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă ASISTENŢĂ SOCIALĂ.

O altă revendicare a federației în favoarea colegilor noștri – atât a celor din Asistență socială, cât și din Sănătate – s-a materializat astăzi, 08.06.2023, prin adoptarea de către Guvernul României a ordonanţei de urgenţă în baza căreia salariile de bază pentru toate funcţiile din cele două domenii vor crește conform prevederilor Legii salarizării bugetare.

Este și acesta un rezultat al discuțiilor și negocierilor pe care echipa SANITAS le poartă în această perioadă cu reprezentanţii Guvernului României şi ai Coaliţiei de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *