Pentru al doilea an consecutiv, EPSU (Federaţia Europeană a Sindicatelor din Serviciile Publice) marchează „Ziua Europeană de acţiune împotriva privatizării și comercializării serviciilor sociale și de sănătate”, având mesajul:  „Sănătatea noastră nu este de vânzare!”. Inițiativa europeană coincide cu Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie.

Scopul  acestei campanii este de a demonstra, din perspectiva unei federaţii sindicale internaționale, efectele comercializării și
privatizării serviciilor de sănătate nu numai asupra lucrătorilor din acest sector de activitate, ci și asupra tuturor cetățenilor europeni.

EPSU atrage atenția asupra efectelor reformelor din sănătate și servicii sociale, precum şi asupra impactului pe care îl au politicile sociale guvernamentale privind organizarea, furnizarea, finanţarea şi calitatea
serviciilor publice din aceste domenii.

Federatia SANITAS din Romania, membră EPSU, susține inițiativa organizației europene, considerând că accesibilitatea serviciilor publice medicale și sociale de calitate constituie un drept al fiecărui cetățean al unei țări.

Sănătatea oamenilor nu este un bun comercial!