Reprezentanții guvernamentali au venit cu soluții la revendicările SANITAS, pentru a nu se ajunge la greva generală

3
6102

REPREZENTANȚII GUVERNAMENTALI AU VENIT CU SOLUȚII LA REVENDICĂRILE SANITAS, PENTRU A NU SE AJUNGE LA GREVA GENERALĂ ÎN SĂNĂTATE ȘI ASISTENȚĂ SOCIALĂ

Astăzi, 26 octombrie 2017, la ședința Consiliului Național al Federației SANITAS din România au participat, în calitate de invitați, premierul Mihai Tudose, președintele PSD Liviu Dragnea, viceprim-ministrul Ion Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Florian-Dorel Bodog.

Reprezentanții guvernamentali au afirmat că înțeleg argumentele cu care Federația SANITAS își susține revendicările și, în baza acestora, și-au reconsiderat o serie de puncte de vedere referitoare la Legea – cadru nr .153 / 2017 și legislația conexă. Astfel, aceștia au propus următoarele soluții la cererile SANITAS:

► Începând cu 1 ianuarie 2018, tichetele de masă vor fi înlocuite cu norma de hrană care va fi acordată lunar.
► În lunile ianuarie și februarie 2018, în baza unei derogări instituite prin hotărâre de guvern, se vor acorda toate sporurile aflate, în prezent, în plată, indiferent dacă se depăşeste plafonul de 30% impus de Legea nr. 153/2017.
► În următoarea perioadă, vor demara negocierile pentru elaborarea unui nou Regulament de sporuri, aplicabil angajaţilor din Sănătate și Asistență socială începând cu 1 martie 2018.
► Se va păstra forma actuală de efectuare și plată a gărzilor pentru medici.

Federația SANITAS va participa la toate discuțiile pentru definitivarea actelor normative care vor pune în aplicare propunerile de mai sus, având permanent în atenție ca nici unui angajat din Sănătate și Asistență socială să nu-i fie afectat venitul net.

P R E Ş E D I N T E
Leonard BĂRĂSCU

3 COMENTARII

 1. Bine ar fi fost sa discutati si sa prezentati catre membri punctual fiecare solicitare…ce prezentati e putin si inteleg ca nu i nimic concret…O SA …..Ca strategie nici perioada de timp nu i buna…e de la o luna la alta…ideal sr fi fost sa acoperiti cu rezultate o perioada mare pt un viitor cat mai consistent….dar membrii inteleg ca liderii sunt timorati in batalia sindicala si ca la negocieri nu s a mers cu o strategie secreta in negociere pt a avea succes.lideri nu slabi ci interesati sa le fie lor bine…succes si poate ca in martie cand vor fi mari nemultumiri o sa fiti mai concisi.

 2. Buna seara

  Domnilor de la Federația Sanitas,

  De ce ați uitat că în sănătate lucrează și alte categorii de personal? Este vorba de personalul auxiliar sanitar, precum și de șefi de birou, serviciu, manageri.
  De ce nu ați negociat și majorarea salariilor pe grila din 2022, de la 1 martie 2018, și pentru aceste categorii de personal? Cotizațiile lor sunt nesemnificative pentru dumneavoastră ca sindicat?

  Va multumim

 3. Cum se aplica cresterea salariala la 1 ianuarie 2018?Se aplica la salariul de incadrare si sporul de periclitate in valoare absoluta ramane la valoarea in plata in 2017?Pt ca in aceste conditii salariul net scade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *