Comunicat de presă: Guvernanți, respectați-vă promisiunile!

0
2705

Peste 10.000 de membri SANITAS, adunați în Piața Victoriei, au cerut astăzi guvernanților să-și respecte promisiunile față de angajații din sănătate și asistență socială.

S-au solidarizat cu protestul Federației SANITAS din România cea mai mare organizație a pacienților – Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice – COPAC și Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, cei din urmă reprezentând și interesele personalului medico-sanitar din instituțiile sanitare subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

Delegația SANITAS, invitată la sediul Guvernului, a prezentat vicepremierului Viorel Ștefan, ministrului Sănătății, Sorina Pintea și consilierilor prezenți principalele revendicări:
1. Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.
2. Creșteri salariale pentru TOT personalul din sănătate și asistență socială.
3. Negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

Partea guvernamentală a confirmat că, în ultimele zile, comisiile de lucru formate din manageri de spitale şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, au identificat soluții, astfel ca nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venit. Soluțiile vor fi prezentate Federației SANITAS în cadrul unei întâlniri ce va avea loc miercuri, 2 mai.

În lipsa unui document în baza căruia Federaţia SANITAS să poată evalua viabilitatea soluţiei, organizaţia noastră lasă deschise căile de dialog cu partea guvernamentală, dar continuă programul de proteste stabilit: 7 mai – grevă de avertisment; 11 mai – grevă generală. Vrem fapte, nu vorbe, deoarece în ultimul timp au fost multe promisiuni guvernamentale neonorate!

Biroul Operativ al Federației SANITAS din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *