Ministerul Sănătății va prezenta astăzi Premierului României soluții pentru dezamorsarea conflictului declanșat de Federația SANITAS din România

0
3411

Astăzi, 2 mai 2018, Ministrul Sănătății, doamna Sorina Pintea, a discutat cu reprezentanții Federației SANITAS soluțiile propuse de grupul ministerial de lucru, pentru a rezolva criza din Sănătate și Asistență socială. S-a respectat astfel promisiunea făcută la mitingul de joi, 26 aprilie, celor 10.000 de membri SANITAS care au cerut guvernanților să-și îndeplinească promisiunile față de angajații din sistem.

Principalele discuții s-au purtat în jurul revendicării Federației de a se elimina plafonul de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament. O posibilă soluție avansată este EXCLUDEREA din limita celor 30 de procente a plății suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale, precum și a plății  suplimentare pentru gărzi. Ministrul Sănătății s-a angajat să prezinte premierului, în cursul zilei de astăzi, rezultatul dialogului cu reprezentanții organizației noastre, pentru a se putea lua o decizie la nivelul guvernului.

Federația SANITAS a cerut, în continuare, acordarea creșterilor salariale pentru tot personalul din sănătate și asistență socială, precum și negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, revendicări cu care a declanșat programul de proteste.

”Contrar unor declarații din spațiul public, noi, SANITAS, considerăm că modificarea Legii 153/2017 este singura soluție pentru un sistem de salarizare corect și nediscriminatoriu în sănătate și asistență socială. În forma actuală a legii sunt multe inechități și omisiuni ce trebuie rezolvate. În discuția de astăzi cu reprezentanții Ministerului Sănătății s-au atins mai multe probleme pe acest subiect.  Dar până la materializarea promisiunilor guvernamentale, Federația SANITAS respectă decizia Consiliului Național SANITAS privind programul de proteste, respectiv organizarea  grevei de avertisment în data de 7 mai și declanșarea grevei generale începând cu 11 mai. Vrem să vedem o soluție clară, completă, asumată și adoptată de guvern, astfel încât nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venituri salariale”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele SANITAS.

Biroul Operativ al Federației SANITAS din România


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *