19 februarie 2019 – Consiliul Național SANITAS se întrunește la București

0
5410

Federaţia SANITAS a atras atenția guvernanților încă de anul trecut asupra multiplelor inechități pe care legislația salarială nou implementată le-a adus în sistemul sanitar și în cel de asistenţă socială. De asemenea, am semnalat de nenumărate ori, atât în scris, cât și în discuții directe la toate nivelurile, că soluțiile temporare găsite pentru conservarea veniturilor unora dintre salariați (compensațiile acordate celor care nu au beneficiat de creșteri de la 1 martie 2018) sunt insuficiente şi generatoare de confuzie. 
Apreciem că reprezentanții Guvernului României au amânat nepermis de mult întâlnirile solicitate de organizația noastră încă din luna decembrie 2018, care urmau să aibă ca scop analiza efectelor O.U.G. nr. 114/2018 asupra veniturilor salariaţilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială.
Sunt deja categorii de angajați care înregistrează, în luna ianuarie 2019, pierderi de venit față de decembrie 2018, ceea ce nu putem admite! Considerăm că în perioada de pregătire a proiectului legii bugetului de stat pentru 2019 puteau fi identificate şi implementate soluții pentru contracararea efectelor negative ale O.U.G. 114/2018, dar Guvernul a ignorat dialogul cu organizația reprezentativă a angajaților din Sănătate și Asistență socială!
În consecință, Consiliul Național SANITAS, convocat pentru 19 februarie 2019, va lua în discuție calendarul de proteste sindicale pentru perioada următoare, dacă reprezentanții guvernului nu oferă soluţii reale pentru conservarea drepturilor salariale deja obţinute şi pentru menţinerea ritmului de creştere stabilit prin Legea nr. 153/2017!

Iată solicitările pe care SANITAS le-a adresat reprezentanților guvernamentali, de aproape două luni, precum și semnalele publice pe care Federația noastră le lansează constant, considerând că dialogul cu partenerii sociali este o soluție de rezolvare a problemelor din Sănătate și Asistență socială. Se vede, însă, că Guvernul ignoră această cale!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *