Rezultatul discuțiilor din 12 februarie, de la Consiliul Județean Tulcea

1
3454

În urma discuţiilor de ieri, 12.02.2019, ale reprezentanţilor Federaţiei SANITAS cu factorii de decizie locali din judeţul Tulcea, Consiliul Judeţean a alocat încă un procent, din fondul total de salarii gestionat de acesta, pentru Spitalul Judeţean Tulcea. Suma aferentă acestui procent asigură creşterea de la 40% la 50 % a sporului pentru zilele lucrate sâmbăta, duminica şi în sărbători legale pentru toţi salariaţii din această unitate sanitară.

 Considerăm că această intervenţie punctuală a reprezentanţilor SANITAS a adus mici corecţii unei situaţii dealtfel inacceptabile. Federaţia SANITAS nu va accepta niciodată să fie pusă în pericol asigurarea continuităţii în SĂNĂTATE din cauza unei limite artificial impuse pentru acordarea sporurilor obligatorii salariaţilor din sistem.

 Conducerea Consiliului Judeţean Tulcea a înţeles şi acceptat argumentele noastre referitoare la necesitatea asigurării continuităţii în unităţile sanitare şi la pericolul pe care neplata corespunzătoare a orelor lucrate în acest sens îl reprezintă, însă limitele impuse de lege îi obligă deocamdată la măsurile actuale.  Sperăm ca tot mai multe autorităţi locale să înţeleagă şi cu ajutorul lor să reuşim impunerea unei modificări legislative.

 Federaţia SANITAS solicită în continuare, în mod imperativ, eliminarea sporului pentru continuitate din plafonul stabilit de art. 25 din Legea 153/2017 şi calcularea tuturor sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2018.

1 COMENTARIU

  1. Să luați în seamă că în Ialomița ,la DGASPC ,salariile scad de la o luna la alta.Plata de 100% pt sâmbete și duminici a fost redusa la 5% .Sporul de condiții redus de la 50% la 40% .Pina cînd își mai bat joc acești oameni de noi. !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *