Comunicat de presă: Semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector de activitate, principalul obiectiv al Federației SANITAS pentru luna septembrie 2019

0
2439

În urma întâlnirii reprezentanților SANITAS din peste 150 de unități sanitare din țară, Federația SANITAS din România solicită Ministerului Sănătății finalizarea negocierii Contractului Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de sector de activitate și semnarea acestuia până la sfărșitul lunii septembrie 2019.

Federația SANITAS consideră că este lipsă de respect din partea autorităților centrale (Ministerul Sănătății și Guvernul României) față de salariații din sănătate tergiversarea de mai bine de doi ani a negocierilor CCM. Amintim că Guvernul României a oferit, în luna mai 2018, garanții ferme privind finalizarea negocierilor colective cu păstrarea tuturor drepturilor anterior câștigate, într-un “termen rezonabil”.

Este inadmisibil ca toți salariații din SĂNĂTATE să fie, de mai bine de doi ani, lipsiți de minima protecție conferită de acest document!

Consiliul Național al Federației SANITAS din România, convocat pentru data de 12 septembrie 2019, va analiza stadiul negocierilor și va stabili programul de acțiuni sindicale în situația în care principalul obiectiv al Federației, semnarea CCM, nu a fost realizat!

Biroul Operativ al Federației SANITAS din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *