SANITAS cere noului guvern eliminarea discriminărilor legate de acordarea sporurilor pentru condiții de muncă

0
4935

Încă de la apariția celebrei OUG 114/2018, Federația SANITAS a semnalat guvernanților discriminările create.  Am demonstrat în repetate rânduri  fostului guvern că, în forma adoptată, Ordonanța legiferează, practic, o discriminare majoră între diferitele categorii profesionale din Sănătate.

Am reluat discuția cu reprezentanții Guvernului Orban. Le-am explicat că înghețarea în continuare a sporurilor, în condițiile respectării legii care impune creșterea  salariului de bază începând cu ianuarie  2020, nu va face decât să accentueze discriminările inițiale. Vor fi defavorizate  în continuare categorii întregi de angajați din sistem – farmaciști, biologi, chimiști, infirmieri, kinetoterapeuți, brancardieri etc.

Zilele acestea, echipa guvernamentală și-a anunțat intenția de a rediscuta O.U.G. 114. Solicităm acesteia să analizeze cu mai multă atenție argumentele oferite în adresele deja înregistrate la Ministerul Muncii, la Sănătate și la Guvern și să găsească o soluție echitabilă pentru profesioniștii din Sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *