Comunicat de presă: Solidaritate Italia-România: echipamente italiene inovatoare de protecție sanitară pentru personalul medical din România au ajuns astăzi la București

0
350

Echipamentele inovatoare de protecție au fost oferite ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între Confindustria Romania și Federația Sanitas din România

Azi, 26 octombrie, reprezentanții Confindustria România, Patronatul care reprezintă de peste 20 de ani cele mai importante investiții italiene din țara noastră și care în ultimii ani a dus o luptă constantă pentru combaterea pandemiei, au semnat cu reprezentanții Federației Sanitas din România, un protocol strategic de colaborare. Organizația sindicală Sanitas reprezintă interesele a peste 100.000 membri din toate categoriile profesionale din sănătate și asistență socială. Prin intermediul acestui protocol de colaborare cele două entități îşi propun dezvoltarea de acțiuni comune cu scopul de a îmbunătăți siguranța sanitară a personalului din structurile medicale şi nivelul de sănătate al populației în România, demonstrând astfel solidaritatea Italiei față de România, ce traversează momente dificile.

Protocolul a fost semnat de Președintele Confindustria România, Giulio Bertola și de Președintele Federației Sanitas din România, Leonard Sorin Bărăscu.

O primă inițiativă concretă a acestui protocol strategic o reprezintă donarea din partea Confindustria România de echipamente inovatoare de protecție medicală (halate chirurgicale și combinezoane) către Federația Sanitas din România. În următoarele zile, Sanitas va pune aceste echipamente medicale la dispoziția personalului medical din unele centre Covid din București. Echipamentele de protecție sunt realizate cu ajutorul inovatoarei tehnologii italiene Immunolution plus, ce oferă un grad maxim de protecție dar și de confort, nelăsând fluidele să pătrundă prin țesătură, permițând însă în același timp pielii să respire.

Acest lucru a fost posibil grație asociatului Confindustria România, Lorenzo Pera, fondator al renumitului brand internațional “Original Marines”, care pe perioada pandemiei a mutat cercetarea științifică în ceea ce privește țesăturile din domeniul sportului și al modei către protecția medicală. Astfel a luat naștere această gamă de produse inovatoare Immunolution plus, cu scopul de a oferi un sprijin concret în depășirea dificultăților generate de pandemie, îmbunătățind condițiile de muncă ale personalului medical, expus zi de zi riscului de infectare în contextul acestei pandemii.

Confindustria România, care s-a implicat activ încă de la începutul pandemiei în lupta împotriva Covid-19, anunță că vor urma în scurt timp și alte etape ale protocolului de colaborare încheiat cu Federația Sanitas din România și că se va ocupa să aducă în România și alte tehnologii inovatoare în domeniul medical, prin intermediul cărora dorește să ofere sprijin concret activității medicale din țara noastră, precum și realizării planului de vaccinare.

Biroul de presă Federația Sanitas din România

 Biroul de presă Confindustria România                          

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *