Comunicat de presă: Lansarea proiectului „Sindicatele pentru o redresare echitabilă: Consolidarea rolului sindicatelor în atenuarea impactului crizei COVID-19”

0
448

Miercuri, 23 februarie 2022, a avut loc conferința de deschidere a proiectului „Sindicatele pentru o redresare echitabilă: Consolidarea rolului sindicatelor în atenuarea impactului crizei COVID-19”, ce va fi derulat de C.N.S.L.R.-Frația în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 martie 2023.

Proiectul urmărește să consolideze capacitatea organizațiilor sindicale reprezentative de a se implica în dialogul social la nivel local, regional, național și european, precum și în procesul de luare a deciziilor care vizează atingerea obiectivelor asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 Criza Covid 19 a determinat  blocajul  unui mare număr de activități, ceea ce a dus la un declin puternic al producției, o creștere rapidă a șomajului, la nesiguranța locurilor de muncă, la reducerea veniturilor reale a populației și la o scădere vizibilă a nivelului de trai. În aceste condiţii, trebuie să ne concentrăm pe reconstrucție și pe redresare, pe îmbunătăţirea vieții indivizilor în societatea noastră, pe toate palierele. Nu putem să ne mulțumim cu restabilirea situației anterioare. Este nevoie de protejarea drepturilor omului și a drepturilor sociale, trebuie să contribuim la realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Ori, acest proces de reformare economică si a societății va fi posibil doar prin participarea tuturor cetățenilor – prin organizațiile partenerilor sociali, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă! a declarat Leonard Bărăscu, președintele C.N.S.L.R.- Frăția.

Proiectul va fi implementat în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României iar reprezentanții organizațiilor teritoriale ale Federației SANITAS din România  vor participa la toate activitățile de formare sindicală, inclusiv a celor care urmăresc consolidarea competențelor digitale.

Proiectul se derulează cu susținerea financiară a Confederației Europene a Sindicatelor, organizație care, la rândul ei, este titularul unei cereri de finanțare aprobată de Comisia Europeană (finanțare subsecventă, în cascadă, din partea celor două organizații europene).

Detalii despre activitățile și rezultatele proiectului pot fi urmărite pe secțiunea dedicată din site-ul CNSLR- FRĂȚIA – https://www.cnslr-fratia.ro/proiect-cnslr-fratia-sindicatele-pentru-o-redresare-echitabila-consolidarea-rolului-sindicatelor-in-atenuarea-impactului-crizei-covid-19/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *