Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației trebuie să se facă FĂRĂ PIERDEREA LOCURILOR DE MUNCĂ!

0
551

București, 22 martie 2022. Reprezentanții SANITAS s-au întâlnit cu domnul Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației (M.E.), pentru a discuta modul în care sunt apărate drepturile personalului care lucrează în creșe în contextul trecerii acestor instituții în subordinea acestui minister.

Reprezentanții SANITAS au solicitat ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă și nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar și nemedical din aceste instituții.

Reprezentantul M.E. a precizat că Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent.

SANITAS va monitoriza cu atenție procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaților să fie respectate; în acest sens, solicităm membrilor noștri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii SANITAS din organizațiile de bază și județene pentru a semnala orice neregulă.

Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții SANITAS din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării membrilor SANITAS să nu fie afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *