Presiunile SANITAS obligă reprezentanții Guvernului României să reacționeze!

0
436

Federația SANITAS din România face următoarele precizări cu privire la desfășurarea acțiunilor de protest din perioada imediat următoare:

În urma presiunilor create de organizația noastră odată cu declararea declanșării conflictului colectiv de muncă la nivelul sectoarelor de negociere colectivă SĂNĂTATE și cel de ASISTENȚĂ SOCIALĂ, reprezentanții Guvernului României au reacționat și ne-au invitat la consultări/negocieri, astfel:

  • Miercuri, 24 mai 2023, a avut loc o întâlnire a membrilor Biroului Executiv SANITAS cu viitorul Premier, domnul Marcel Ciolacu. La această întâlnire au fost analizate revendicările membrilor noștri de sindicat și s-a decis ca în zilele următoare să se facă o serie de calcule pentru identificarea de soluții sustenabile. În săptămâna 5 – 9 iunie a.c. vor avea loc noi întâlniri pentru prezentarea rezultatelor analizelor financiare și negocierea revendicărilor noastre.
  • Joi, 25 mai 2023, a avut loc întâlnirea membrilor Biroului Executiv SANITAS cu reprezentanții PNL – partid aflat la guvernare, respectiv domnul Cristian Bușoi – vicepreședinte având în coordonare Comisia de specialitate – SĂNĂTATE, în cadrul căreia am avut aceleași discuții referitoare la solicitările membrilor noștri de sindicat, am susținut revendicările, le-am detaliat și am solicitat rezolvarea lor.

– Reprezentanții Coaliției de guvernare cu care ne-am întâlnit au recunoscut ca fiind justificate nemulțumirile membrilor noștri de sindicat și și-au declarat disponibilitatea pentru identificarea de soluții în interiorul Guvernului României actual și/sau viitor.

– În toată această perioadă avem discuții și schimburi de documente cu toate organismele abilitate să suțină/promoveze/aprobe solicitările noastre.

– Programul de întâlniri și discuții, care depinde mult și de rapiditatea cu care se va definitiva ”Rotativa” ne poate pune în situația de a aduce modificări programului de acțiuni.

– În cadrul procesului de declanșare/organizare  a conflictului colectiv de muncă/grevei, acestea sunt etape obligatorii și necesare atât din punct de vedere legislativ cât și pentru atingerea scopului acțiunilor noastre și anume, obținerea drepturilor legale ale membrilor noștri de sindicat.

– În funcție de rezultatele negocierilor și încorsetările legislative, greva de avertisment și greva generală pot suferi modificări de program, cu condiția ca membri noștri de sindicat să fie de acord cu aceasta, ca urmare a rezultatelor obținute prin negociere.

În concluzie, ne informăm și pe această cale membri de sindicat că organizarea acțiunilor noastre de protest continuă, urmând să îi informăm, pe canalele din interiorul organizației referitor la rezultatele negocierilor și să îi consultăm în privința oricăror modificări de program!

Până atunci RĂMÂNEM MOBILIZAȚI!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *