Prima întâlnire cu ministrul Muncii, dl. Marius Budăi și echipa acestuia, pe noua lege a salarizării bugetarilor

0
314

Reprezentanții SANITAS au reiterat principiile care au stat la baza construcției proiectului de lege negociat cu Ministerul Sănătății:

  • niciun salariat să nu piardă din venituri,
  • să existe creșteri de venituri predictibile pentru toți salariații,
  • să se refacă ierarhia în interiorul grilelor ținând cont de importanța socială a muncii fiecăruia, de nivelul de studii și de riscurile la care sunt expuși fiecare dintre salariați,
  • să fie eliminate/corectate inechitățile din Legea 153/2017.

Ministrul Muncii a fost de acord cu păstrarea și implementarea acestor principii. Urmează stabilirea unui calendar de negociere și analiza tuturor propunerilor!

În ceea ce privește revendicările care stau la baza conflictului colectiv de muncă, reprezentanții SANITAS au expus și susținut fiecare solicitare a membrilor noștri de sindicat și au cerut celeritate și seriozitate maximă pentru soluționarea lor pentru a putea readuce echilibrul în SĂNĂTATE și ASISTENȚĂ SOCIALĂ și implicit pentru refacerea păcii sociale!

După analizarea acestora și prezentarea soluțiilor pe care SANITAS le propune, dl. ministru Marius Budăi a afirmat că va prezenta în Guvern situația de ansamblu și va susține adoptarea de măsuri menite să rezolve cât mai multe dintre revendicările înaintate!

Vom continua să vă informăm despre evoluția negocierilor!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI PUTERNICI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *