De ce solicităm FINANȚAREA DE LA BUGETUL DE STAT A VOUCHERELOR DE VACANȚĂ?

0
651

Pentru că în acest moment salariaţii din Sănătate sunt singurii bugetari care nu beneficiază de acest tip de finanțare pentru voucherele de vacanță.

Pentru toate celelalte categorii de angajați din sistemul public, autoritățile au găsit resurse financiare. Pentru sistemul public de sănătate, aceste resurse nu se găsesc din 2018!

Atât timp cât finanțarea voucherelor de vacanță este lăsată la latitudinea ordonatorului de credite,  evident că cele mai multe spitale nu-și permit să mai aloce bani pentru acestea, atâta timp cât își acoperă cu greu cheltuielile pentru funcționarea de zi cu zi!

Argumentele SANITAS în favoarea finanțării voucherelor de vacanță de la bugetul de stat:

1. Există resurse disponibile pentru celelalte categorii de salariați bugetari – DE CE AUTORITĂȚILE PRACTICĂ ACEASTĂ DISCRIMINARE?

2. Voucherele de vacanță au rolul de a susține refacerea fizică și psihică a angajaților care duc greul unui sistem care lucrează ”la foc continuu”, care a făcut față unei pandemii mondiale, care asigură starea de sănătate a populației acestei țări. TOCMAI ÎN ACEST SISTEM ȘI PE SEAMA ACESTOR ANGAJAȚI S-AU GÂNDIT AUTORITĂȚILE SĂ FACĂ ”ECONOMII”?

3. Dacă nu ar exista surse de finanțare de la bugetul de stat pentru voucherele de vacanță din Sănătate, cum explică autoritățile INTENȚIA SENATULUI DE A DISCUTA UN PROIECT DE LEGE PRIVIND ACORDAREA DE VOUCHERE DE VACANȚĂ FINANȚATE DIN BUGETUL DE STAT PENTRU ANGAJAȚII DIN MEDIUL PRIVAT? (vezi https://www.anat.ro/proiect-de-lege-privind-acordarea-de…/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *