De ce solicităm CALCULAREA INDEMNIZAȚIEI DE HRANĂ PRIN RAPORTARE LA SALARIUL MINIM BRUT PE ȚARĂ ACTUAL?

0
1567

Recent, premierul Ciucă anunța: ”am început demersurile pentru a majora valoarea tichetelor de masă pentru angajaţi la 40 de lei şi ne dorim ca noua valoare nominală să se aplice începând cu 1 iulie”.

Incă o discriminare care se adâncește, în condițiile în care, pentru angajații din sistemul sanitar Legea 153/2017 a înlocuit tichetele de masă cu indemnizaţia de hrană, și a stabilit ca valoarea ei să se calculeze prin raportare la salariul minim pe economie.

Ulterior, prin ordonanțe anuale succesive, valoarea indemnizației de hrană a înghețat la nivelul anului 2018 (raportată la salariul minim brut pe ţară de 2080 de lei).

Astfel şi în prezent, indemnizaţia de hrană pentru un lucrător din sistemul sanitar este de aproximativ 9,3 lei pe zi, deşi salariul minim pe economie este de 3000 de lei.

Comparați cu beneficiile altor angajați care primesc tichete de masă; acestea, conform legii în vigoare, au valoarea de 30 lei pentru fiecare zi lucrată!

Așadar, pentru un tratament echitabil între toate categoriile de salariați din toate sectoarele publice, cerem RAPORTAREA INDEMNIZAȚIEI DE HRANĂ LA SALARIUL MINIM BRUT PE ȚARĂ și, evident, modificarea sa ori de câte ori crește și valoarea salariului minim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *