SANITAS solicită guvernului o întâlnire în regim de urgență pentru a clarifica măsurile pe care acesta intenționează să le adopte în vederea reducerii cheltuielilor bugetare!

0
656

Proiectul de Ordonanță care circulă zilele acestea în spațiul public a generat o mulțime de comentarii legate de măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul României intenționează să le adopte în domeniul cheltuielilor publice.

Deși există declarații ale oficialilor cu privire la lipsa de autenticitate a acestui document, SANITAS dorește o confirmare a faptului că nicio măsură fiscal-bugetară nu încalcă sau nu anulează drepturile salariale ale membrilor noștri de sindicat din sistemele publice de Sănătate și de Asistență socială.

Îngrijorările autorităților referitoare la problemele bugetare pot fi justificate, însă atragem atenția că unele măsuri existente în proiectul de act normativ sunt de natură să destructureze sistemul de sănătate publică (vezi trecerea DSP-urilor în subordinea consiliilor județene) sau să afecteze funcționalitatea sistemului de asistență socială, și așa grav avariat de ultimele crize (măsuri precum anularea posturilor vacante existente sau impunerea unui raport angajați DGASPC / număr de asistați de maxim 1:1).

Solicităm Guvernului  să-și respecte toate promisiunile asumate în negocierile din ultima perioadă și cerem ca în cadrul viitoarei întâlniri să fie analizat stadiul fiecărui angajament. 

Atragem atenția că, în calitatea noastră de federație sindicală reprezentativă pentru sectoarele Sănătate și Asistență socială, suntem gata să folosim toate instrumentele legale de luptă sindicală pentru a apăra drepturile salariale sau de altă natură ale membrilor pe care îi reprezentăm  și cerem autorităților să nu adopte nicio măsură care să ducă la încălcarea acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *