BUGETUL ROMÂNIEI S-A VOTAT, rămâne ”cum s-a stabilit”!

0
448

Parlamentarii au fost de acord cu propunerea Guvernului României să ”arunce” o firimitură de 5% angajaților din Sănătate și Asistență Socială. (Parcă tot în luna decembrie, cu 34 de ani în urmă, un alt personaj de tristă amintire spunea din balconul Comitetului Central: ”mai dă-le, Nicule, 100 de lei”?!?)

Cum au ajuns guvernanții la acest ”5%”, ne întrebăm și noi?! Cu siguranță NU prin raportare la creșterea prețurilor. Față de 2018, acestea au sporit cu 47.38%, în timp ce salariile de bază din Sănătate și Asistență socială au înghețat. Prin raportare la rata prognozată a inflației? NU, căci încheiem anul cu o inflație de 7,5% iar la mijlocul anului viitor ea va fi, probabil, în jur de 6,8%.

Așadar creșterea de 5% nu ajută cu nimic, este praf în ochii angajaților din cele două domenii; de fapt știm din declarația premierului că salariații din Sănătate și Asistență socială nu sunt pe lista sa de priorități….

Dacă vreun politician aflat la putere declară că s-a consultat cu noi, sindicatele, este minciună! Procesul consultativ este un dialog în care fiecare parte își exprimă argumentat punctul de vedere și se ajunge la o soluție care ține cont de aceste opinii. În cazul legii bugetului, a fost doar o scurtă informare: salariile vor crește cu 5% și atât!

Le-am trimis parlamentarilor mii de e-mail-uri în care am arătat situația dezastruoasă în care ne aflăm și le-am atras atenția asupra lipsei de respect. Votul de ieri a arătat clar că nici scrisoarea deschisă a membrilor noștri nu le-a schimbat decizia. 5% este o palmă dată nu doar personalului din Sănătate și Asistență socială, dar și principiilor legale și democratice din România.

În consecință, nu avem altă soluție decât să continuăm ceea ce am început: strângem semnături pentru declanșarea conflictului de muncă și, în paralel, continuăm procesul contra Guvernului.
CERE LISTA LIDERULUI LOCAL SANITAS ȘI SEMNEAZĂ ȘI TU PENTRU DESCHIDEREA CONFLICTULUI DE MUNCĂ ÎN CELE DOUĂ DOMENII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *