De ce începem 2024 cu un CONFLICT COLECTIV DE MUNCĂ? PENTRU DEMNITATEA ANGAJAȚILOR DIN SISTEMELE PUBLICE DE SĂNĂTATE ȘI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ

0
588

”Pe surse”, persoane cunoscute sau mai puțin cunoscute din spațiul public ne întreabă:
De ce mai vreți conflict de muncă, după ce v-am mărit salariile în 2018?
De ce vreți grevă când voi în Sănătate câștigați mai bine dacât alte categorii de bugetari?
Pe voi, ăștia din SANITAS, vă mai interesează și altceva în afară de salarii crescute?

DA, ne interesează buna funcționare a sistemului public de Sănătate și a celui de Asistență socială, ne interesează siguranța și calitatea serviciilor pe care le oferim cetățenilor și ne interesează, desigur, bunăstarea angajaților din cele două sisteme, pentru că EI ASIGURĂ FUNCȚIONALITATEA INSTITUȚIILOR, pentru că fără ei nu ar exista spitale, centre medicale, cabinete școlare, farmacii ori centre sociale pentru copii, bătrâni sau persoane cu handicap!

DA, ne interesează ca LEGEA, odată adoptată, să fie aplicată corect, integral, pentru toți, inclusiv Legea salarizării!

Și DA, ne interesează să demontăm minciunile aruncate de politicieni în spațiul public doar cu scopul de pune în conflict categoriile de bugetari: sănătatea contra învățământ, învățământ contra administrație publică și tot așa…

Problema noastră nu este cât câștigă profesorul sau polițistul! Problema reală este că au trecut aproape șase ani, traiul de pe-o zi pe alta este mai scump cu aproape 50% față de aceeași perioadă în 2018, iar legea nu se respectă în continuare.

Problema reală este că astăzi salariul unui asistent debutant (3900 RON) se apropie de salariul minim, o diferență de doar 249 RON. Dacă guvernul va creștere salariul minim la 3700 RON în vara anului 2024 (+ 200 RON scutiți de la plata impozitului), atunci o bună parte dintre angajații din cele două sisteme vor fi doar la o aruncătură de băț de salariul minim pe economie.

Acum pentru membrii noștri cerem demnitate – demnitate profesională, demnitatea vieții de zi cu zi, demnitate socială.
SEMNEAZĂ ȘI TU LISTELE SANITAS PENTRU DESCHIDEREA CONFLICTULUI COLECTIV DE MUNCĂ ȘI SĂ ÎNCEPEM 2024 UNIȚI PENTRU A NE CERE DREPTURILE LEGALE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *