Deci sub presiune guvernul POATE? Atunci SĂ CONTINUĂM presiunile!

0
378

Guvernul a decis ieri, 11 ianuarie, deblocarea a peste 8000 de posturi  în sistemul public de Sănătate și de Asistență socială.

Așadar amenințarea SANITAS cu greva generală și situația tot mai gravă reclamată de spitale au reușit să-i trezească pe guvernanți la realitate și să-i oblige să găsească soluții. Purtătorul de cuvânt al Guvernului și ministrul Sănătății au anunțat că dintre cele 8000, 2500 sunt posturi solicitate de spitale pentru medici, și 365 de posturi sunt pentru persoane care au fost sau pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanță . Conform procedurii, după publicarea posturilor, în termen de 30 de zile se pot organiza concursurile de ocupare a lor.

Din punctul nostru de vedere, al SANITAS este un început, însă nu este suficient!

Cu cele 8000 de posturi ce se vor ocupa în perioada următoare se rezolvă doar un sfert  din necesarul de personal  în cele două sisteme.  Iar deficitul se va adânci în continuare, atât timp cât angajații nu-și văd rezolvate problemele de natură salarială și vor continua să plece.

Noi ne menținem solicitarea de creștere cu 20% a veniturilor tuturor categoriilor de angajați din Sănătate și Asistență Socială.

SANITAS continuă procedurile de declanșare a conflictului colectiv de muncă, împreună cu alte organizații sindicale care au decis sau vor decide să ni se alăture!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *