17 ianuarie 2024: întâlnire la vârf Federația SANITAS – Guvernul României

0
417

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila au răspuns în data de 17 ianuarie a.c. invitației de a participa la Consiliul Național al Federației Sanitas, prilej cu care conducerea Federației și liderii județeni SANITAS au prezentat argumentele care susțin revendicările personalului din sistemul de Sănătate și din cel de Asistență socială.

În urma acestei discuții s-a decis crearea unei echipe de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Federației Sanitas și experți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, cu scopul de a analiza în detaliu problemele specifice fiecărui sector și fiecărei categorii profesionale din domeniul Sănătății și din cel al Asistenței sociale.

”Vrem să menținem un dialog onest și aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal și finanțare de care Sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcție de urgență și de resursele pe care le avem la dispoziție. Sistemul medical și sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi și să răspundă nevoilor și așteptărilor românilor. Din păcate, deficiențele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanțări de la Banca Europeană de Investiții, România are o șansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar și de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat. Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Reprezentanții SANITAS aflați la această întâlnire apreciază deschiderea premierului Marcel Ciolacu către dialog și pentru găsirea soluțiilor adecvate și au acceptat propunerea de a se așeza la masa discuțiilor și negocierilor cu factorii de decizie cu scopul clar de a identifica surse de finanțare pentru solicitarea de creșteri salariale pentru toți angajații din cele două sisteme și pentru a găsi forme sustenabile de eliminare a inechităților generate de Legea 153/2017.

”Până la materializarea promisiunilor pe care prim-ministrul și ministrul Sănătății le-au făcut astăzi în fața reprezentanților SANITAS din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm. Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială, prin soluționarea cât mai repede și cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora”, a declarat președintele Federației SANITAS, Leonard Bărăscu.

Consiliul Național al Federației SANITAS din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *