La presiunile SANITAS, s-au găsit resursele financiare pentru aplicarea O.U.G. 115!

0
555

O.U.G. 115/2023 nu prevedea sursa de finanțare a creșterilor salariale de 5% legiferate începând cu luna ianuarie 2024 pentru angajații din Sănătate. În cazul salariaților din Asistență socială această problemă nu a existat, deoarece fondurile sunt asigurate direct din bugetul de stat.

La solicitarea instituțiilor medicale din țară și la sesizarea colegilor noștri – lideri SANITAS din țară, noi, federația, am adus în atenția premierului Marcel Ciolacu și această problemă, în cadrul negocierilor de luni, 5 februarie a.c.

Am cerut identificarea în regim de urgență a unei soluții! Ca urmare, marți, 6 februarie, casele de sănătate județene au solicitat, deja, spitalelor date despre sumele necesare acordării creșterilor salariale.

În ultimă instanță, la presiunile SANITAS s-au găsit resursele financiare necesare, astfel că salariații din Sănătate vor primi luna aceasta creșterea salarială prevăzută de O.U.G. 115, începând cu 1 ianuarie 2024.

Știm că ceea ce s-a acordat prin O.U.G. 115 reprezintă o sumă foarte mică. De aceea, SANITAS continuă negocierile cu guvernanții pentru a ne asigura că promisiunea de creștere a salariilor cu 20% în 2024 va fi respectată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *