8 februarie: pentru a treia zi, SANITAS își cere drepturile în stradă!

0
749

10.00 – Colegi din toată țara încep să se adune în Piața Victoriei. Revendicările Sanitas sunt: creșterea veniturilor tuturor salariaților din Sănătate și Asistență socială cu minimum 15% pentru acoperirea inflației, deschiderea dialogului social pe proiectul noii legi a salarizării, asigurarea unei finanțări corecte și suficiente pentru instituțiile publice medicale și de asistență socială.

11.00 – Coloana de manifestanți SANITAS se îndreaptă către sediul Partidului Național Liberal din Aleea Modrogan. Aici se strâng semnături pentru susținerea revendicărilor federației.

11.30 Suntem în fața Institutului Național de Endocrinologie ”C.I. Parhon”. Colegii noștri, angajați ai institutului ne primesc cu aplauze, în semn de solidaritate cu toți membrii SANITAS sosiți în București la protestul de astăzi, dar și cu cei rămași la locurile de muncă în spitale, centre medicale sau instituții de asistență socială.

11.45 Ultima oprire a marșului de protest SANITAS este la sediul celuilalt partid de guvernământ – Partidul Social Democrat.

Dacă nici acum guvernanții nu înțeleg să respecte drepturile celor care lucrează în Sănătate și Asistență socială, dacă vor continua să ignore regulile dialogului social, membrii SANITAS sunt dispuși să apeleze la toate formele legale de protest, inclusiv greva generală în cele două sisteme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *