Întâlnire SANITAS – Ministerul Sănătății

0
813

Ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie a.c., reprezentanții Biroului Operativ al Federației SANITAS s-au întâlnit, astăzi 10 februarie 2023, cu dl. prof. univ. dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, însoțit de o echipă de tehnicieni din minister. Discuțiile s-au axat pe analiza revendicărilor SANITAS și identificarea de soluții pentru rezolvarea acestora.

În ceea ce privește noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătății s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituției și reprezentanții federațiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar, grup de lucru care să redacteze noua lege ținând cont de principiile reiterate și susținute de Federația SANITAS:

Întregul parcurs de redactare și aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali.

Niciun salariat din sănătate și asistență socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

Legea va corecta inechitățile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 și va avea în vedere o reașezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaționale sănătate și asistență socială, precum și introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeași anexă.

Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în așa fel încât toți salariații din sănătate și asistență socială vor avea creșteri de venituri.

În ceea ce privește revendicarea privind creșterea veniturilor tuturor salariaților, Ministrul Sănătății s-a angajat să susțină în Guvern orice soluție care va avea ca finalitate creșterea veniturilor angajaților din SĂNĂTATE.

Referitor la finanțarea unităților sanitare, dl. ministru Alexandru Rafila și-a declarat preocuparea constantă și sprijinul necondiționat pentru asigurarea finanțării corecte și suficiente a unităților sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluții pentru continuarea optimă a activității în aceste unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *