Prof. dr. Dafin Mureşanu a fost ales membru al Consiliului de Conducere al Federaţiei Mondiale pentru Neuroreabilitare, World Federation for NeuroRehabilitation (WFNR).

„Consider că această alegere făcută de către personalităţile mondiale din cadrul WFNR este în primul rând o recunoaştere a valorii şcolii medicale româneşti şi a performanţelor atinse de către aceasta pe plan mondial. Din poziţia actuală, de preşedinte al EFNRS, îmi revine o sarcină dublă, care, de altfel, mă obligă şi în acelaşi timp mă onorează. Pe de o parte, voi încerca să consolidez performanţele cercetării româneşti din vastul domeniu al neurorecuperării, iar pe de altă parte să susţin integrarea Europei, în special a Europei de Est în platforma Federaţiei Mondiale pentru Neuroreabilitare”, a declarat prof. dr. Dafin Mureşanu, potrivit unui comunicat de presă.

Prof. dr. Dafin Mureşanu este în prezent directorul Departamentului de Neuroştiinţe din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj Napoca, membru titular al Academiei de Ştiinţe Medicale din România, co-preşedinte al Panel-ului Ştiinţific de Neurorecuperare al Academiei Europene de Neurologie, preşedinte al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii, iar până în luna mai a anului trecut a ocupat funcţia de preşedinte al Societăţii de Neurologie din România.

„În acest sens, alături de colegii europeni, vom pune un accent important pe crearea grupurilor de cercetare comune, crearea şi aducerea de noi societăţi naţionale în WFNR şi totodată, realizarea unui amplu program educaţional în neurorecuperare, având în vedere că scopul definitoriu al oricărei discipline medicale este îmbunătăţirea substanţială a calităţii vieţii pacientului”, a adăugat prof. dr. Dafin Mureşanu, potrivit comunicatului de presă.

Evenimentul a avut loc în prima parte parte a lunii februarie, în cadrul celei de-a-X-a ediţii a Congresului Mondial de Neuroreabilitare al WFNR care s-a desfăşurat la Mumbai, India. AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *