Ministrul Sănătății anunță CONTROALE în toate spitalele pentru a verifica cum sunt cheltuiți banii

0
3359

Sorina Pintea, consideră că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu corespunde nevoilor regiunii, ea spunând că ori nu s-a investit suficient în această unitate medicală, ori s-a investit şi nu se vede. Ea a precizat că Ministerul Sănătăţii a alocat spitalului opt milioane de lei pentru aparatură, pe lângă suma de 12 milioane de lei de care unitatea beneficiază pentru diferite proiecte, avertizând că vor fi verificări la toate spitalele din ţară pentru a se vedea cum au fost cheltuiţi banii.

“Din punctul meu de vedere, ori nu s-a investit suficient de mult în acest spital, ori s-a investit şi nu se vede, dar spitalul din Constanţa, din punctul nostru de vedere, nu corespunde nevoilor pe care regiunea Dobrogea le are în acest moment. Este un spital de interes regional, dar vara devine de interes naţional, având în vedere afluxul de turişti. Apoi avem baza NATO, avem migranţii. Se impun foarte multe lucruri de făcut în acest spital şi categoric este nevoie şi de finanţări”, a declarat Sorina Pintea, transmite Digi24.

Ea a afirmat că ministerul alocă pentru acest an opt milioane de lei pentru aparatură medicală, pe lângă alţi 12 milioane de lei care vor fi daţi pentru diverse proiecte.

“În afară de cele 12 milioane şi care sunt bani obţinuţi pe proiecte retrospective şi care vor veni pe parcurs, Ministerul Sănătăţii alocă opt milioane de lei pentru aparatură medicală. Cei 12 milioane sunt pe proiecte retrospective, adică pe ce a investit spitalului de la 1 ianuarie 2014 până în prezent şi care se recuperează pe Programul Operaţional Regional, dar opt milioane sunt bani aprobaţi spitalului din Constanţa, în urma unor solicitări depuse de-a lungul anilor”, a afirmat ministrul Sănătăţii, precizând că Spitalul Judeţean Constanţa are nevoie de îmbunătăţiri de la condiţiile hoteliere şi până la aparatura medicală.

Sorina Pintea a avertizat că în cazul tuturor fondurilor alocate spitalelor din ţară vor fi verificări pentru a se vedea cum au fost cheltuiţi banii.

“Dar vreau să precizez un singur lucru – anul acesta am făcut multe alocări bugetare pentru spitale din ţară, dar o filă de buget merge la spital şi una la Corpul de control. S-au investit foarte mulţi bani în sănătate, din păcate rezultatele se văd prea puţin. De aceea, nu avem de gând să nu verificăm pe ceea ce cheltuim şi nu o luaţi ca pe o ameninţare, deci este pentru fiecare spital valabil acest lucru”, a spus Sorina Pintea.

Sursa: Puterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dovediți că nu sunteți un robot. Completați cu cifrele corespunzătoare, caseta de mai jos. *